Since ramai yg pm tepi berkenaan tent ni.. Sy share lah sedikit info ya, yg sy tau. Semoga dapat membantu..

Tempoh setup1st timer : 20-30minit
Yg dh biasa : 10-15minit
Pemasangan tak susah sangat senang.
WARNA : ada 4 jenis warna
Dark Green
Dark Brown
Orange
Blue
Ramai yg masih x tau tent ni ada 4 warna. Yg biasa kita nampak rakan2 kita share kebanyakkan nya warna hijau mungkin tent hijau mudah didapati.

Flight Material : 210T Oxford PU3000mm
Inner material : 210T polyster fiber + breathable net
Substrate : PE PU6000mm

SIZE

ada 3 size
Large size : 430x305x200 (10-12 org dewasa)
Medium size : 380x260x190 (8-10 org dewasa)
Small size : 300x200x180 (5-6 org dewasa)

Harga tent Camel

Harga agak subjektif untuk sy sharekan kerana harga ready stock agak jauh beza dgn harga pre order. Bagi yg inginkan dengan kadar segera (ready stock) harga untuk saiz besar mencecah RM550-RM1k.

Bagi harga pre order anda boleh dapat serendah RM435 (lazada). (anda perlu tunggu 3 hingga 4 minggu untuk item tiba, bergantung pada seller masing2.). Untuk harga ni, saya sarankan anda direct berurusan dgn seller sedia ada atau shopee dan lazada juga ada.

REVIEW

Sesuai untuk khemah keluarga.

Byk ruang pengudaraan

PU3000

nk pasang flysheet boleh tak nak pasang flysheet pun boleh. Bergantung pd preferences masing2.cuma kalau tgh musim hujan mcm sekarang ni, flysheet amatlah penting

ada yg review mengatakan jika berlaku hujan lebat air masuk melalui alur bucu khemah @ hujung jahitan di setiap bucu .

ada yang kata kalau hujan lebat air masuk ikut bucu sini

Bg saya setakat ini tiada masalah. Namun, untuk langkah penjagaan atau persediaan. Anda boleh beli Seam Tape dan lekatkan disetiap alur bucu khemah. Seam tape ini bersifat waterproof, tahan panas dan tahan hujan..

https://shopee.com.my/20mm-Wide-Seam-Sealing-Tenacious-Tape-for-Waterproof-PU-Coated-Fabrics-i.140618802.2470525125

Boleh dapatkan dengan harga RM7.90 (Shopee) bg 20m seam tape. Seam tape ini adalah lebih baik berbanding waterproof spray..Ini saja yg sy boleh share. Jika silap mohon betulkan diruang komen🤣🤣

Nota kaki : Saya TAK JUAL. saya share info je🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nota kaki dua: kami TAK TULIS. kami share je post je 😉

Pakar review tent Camel

Puan Norashikin Abd Majid berkongsi review di group Facebook Family Camping Malaysia. Beliau merupakan seorang Executive HR (patutlah review amat teliti) yang tinggal di Seremban

Tempat camping favourite saya Pulau Bumbun, Langkawi (is actually 7 years ago.. Then sy berkahwin dan ada anak sy stop aktiviti camping. This year baru berjinak kembali dengan aktiviti camping dengan anak-anak dan suami turut serta sekali)

Mula gemar aktiviti camping dan rekreasi sejak dari bangku sekolah dan kami harap Puan Norashikin sekeluarga dapat terus menikmati suasana camping serata Malaysia. Kami tunggu review yang seterusnya!

Nak beli khemah baru untuk direview (atau pergi camping) boleh check out our Shop